Babiččiny halušky

2

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na halušky:
    • brambory
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • polohrubá mouka
  • Na zelí:
    • kmín
    • 0,5
      kg uzené maso
    • hlávkové zelí
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do sítka na halušky a propasírujeme do vařící vody (nebo těsto dáme na prkénko a do vařící vody oddělujeme nožem přibližně stejné kousky). Když halušky vyplavou na povrch, vaříme jen pár minut.
  • Hlávkové zelí nakrájíme, dáme do pekáče, pokmínujeme a trochu pokapeme olejem a dáme do trouby asi na 180 °C. Zelí je měkké, když dostává nahnědlou barvu. Pak na zelí dáme uzené nakrájené na kostičky a prohřejeme.
  • V míse nakonec smícháme dohromady zelí s uzeným a haluškami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: