Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme 1 vejce, sůl a polohrubou mouku, abychom vytvořili tužší těsto. Těsto dáme do sítka na halušky a propasírujeme do vařící vody (nebo těsto dáme na prkénko a do vařící vody oddělujeme nožem přibližně stejné kousky). Když halušky vyplavou na povrch, vaříme jen pár minut.
Hlávkové zelí nakrájíme, dáme do pekáče, pokmínujeme a trochu pokapeme olejem a dáme do trouby asi na 180 °C. Zelí je měkké, když dostává nahnědlou barvu. Pak na zelí dáme uzené nakrájené na kostičky a prohřejeme.
V míse nakonec smícháme dohromady zelí s uzeným a haluškami.
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou