Utřeme máslo s cukrem, přidáme vanilkový pudink (stačí pouze trochu promíchat, nemusí se třít), rozdrcené piškoty, oplatky, rum, oříšky a rozinky.
Ze vzniklé hmoty vytváříme koule, které obalujeme v kokosu nebo v kokosu smíchaném s kakaem. Uložíme v chladu. Místo rozinek můžeme použít i sušené meruňky nebo švestky.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy