Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek a rozehřáté máslo. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
Z těsta pečeme na pánvi na rozehřátém oleji lívance silné asi 1 cm. Dáváme je na mísu a uchováváme teplé. Skořicový cukr smícháme s vanilkovým a teplé lívance po obou stranách obalíme.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem