Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek a rozehřáté máslo. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
Z těsta pečeme na pánvi na rozehřátém oleji lívance silné asi 1 cm. Dáváme je na mísu a uchováváme teplé. Skořicový cukr smícháme s vanilkovým a teplé lívance po obou stranách obalíme.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny