Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek a rozehřáté máslo. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
Z těsta pečeme na pánvi na rozehřátém oleji lívance silné asi 1 cm. Dáváme je na mísu a uchováváme teplé. Skořicový cukr smícháme s vanilkovým a teplé lívance po obou stranách obalíme.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem.…
více o Olomoucká tvarohová pomazánka
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu