Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek a rozehřáté máslo. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
Z těsta pečeme na pánvi na rozehřátém oleji lívance silné asi 1 cm. Dáváme je na mísu a uchováváme teplé. Skořicový cukr smícháme s vanilkovým a teplé lívance po obou stranách obalíme.
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové