Babiččiny lívance

3.4

hodnoceno: 10
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 25
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g hrubá mouka
    • 10
      g droždí
    • 1
      lžička citronová kůra nastrouhaná
    • skořicový cukr
    • olej
    • 25
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, polovinou vlažného mléka a hrubou moukou. Kvásek necháme vzejít. Zbylé vlažné mléko smícháme s vejcem, zbylým cukrem, citronovou kůrou, solí a muškátovým květem. Pak přidáme prosátou hladkou mouku, vzešlý kvásek a rozehřáté máslo. Těsto zlehka promícháme a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
  • Z těsta pečeme na pánvi na rozehřátém oleji lívance silné asi 1 cm. Dáváme je na mísu a uchováváme teplé. Skořicový cukr smícháme s vanilkovým a teplé lívance po obou stranách obalíme.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: