Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na kousky, namočíme ve vode, vymačkáme. Smícháme cibuli, rohlíky, mleté maso, vejce, sůl, rozmačkaný česnek a majoránku. Rukou prohněteme.
Směsí naplníme papriky.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, uděláme z mouky jíšku, zalijeme vodou, přidáme rajské protlaky, sůl a cukr. Vložíme papriky a za občasného míchání vaříme minimálně hodinu.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem