Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na kousky, namočíme ve vode, vymačkáme. Smícháme cibuli, rohlíky, mleté maso, vejce, sůl, rozmačkaný česnek a majoránku. Rukou prohněteme.
Směsí naplníme papriky.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, uděláme z mouky jíšku, zalijeme vodou, přidáme rajské protlaky, sůl a cukr. Vložíme papriky a za občasného míchání vaříme minimálně hodinu.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu