Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na kousky, namočíme ve vode, vymačkáme. Smícháme cibuli, rohlíky, mleté maso, vejce, sůl, rozmačkaný česnek a majoránku. Rukou prohněteme.
Směsí naplníme papriky.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, uděláme z mouky jíšku, zalijeme vodou, přidáme rajské protlaky, sůl a cukr. Vložíme papriky a za občasného míchání vaříme minimálně hodinu.
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky