Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na oleji zesklovatět. Rohlíky, lépe starší, roztrháme na kousky, namočíme ve vode, vymačkáme. Smícháme cibuli, rohlíky, mleté maso, vejce, sůl, rozmačkaný česnek a majoránku. Rukou prohněteme.
Směsí naplníme papriky.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, uděláme z mouky jíšku, zalijeme vodou, přidáme rajské protlaky, sůl a cukr. Vložíme papriky a za občasného míchání vaříme minimálně hodinu.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused