Postup je velmi jednoduchý. Všechno smícháme dohromady, žádné šlehání do úmoru. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme. Podle chuti jde udělat i dvoubarevnou bábovku, po umíchání těsta se půlka nalije do formy a druhá se ještě smíchá s 2 lžícemi kakaa. Peče se 45 minut při 165 stupních. Minimálně půl hodiny neotvíráme, aby nám nespadla.
Na korpus vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem. Zamícháme a těsto vlijeme do…
více o Banánová bleskovka – dort
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně