Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme dohladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme. Přidáme rozinky.
Vmícháme sníh z bílků. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vlijeme 1/2 těsta.
Do druhé poloviny vmícháme kakao (tolik, aby bylo těsto pěkně tmavě hnědé). Druhou polovinu vlijeme na první a stěrku na pár místech probodneme do první vrstvy, aby se vytvořilo mramorování.
Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme na mírný stupeň, až se těsto nelepí na špejli.
Tato bábovka je u nás favoritka, jinou prakticky ani neděláme. Je krásně vláčná a k odpolednímu čaji je to absolutní špica.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem