Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme dohladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme. Přidáme rozinky.
Vmícháme sníh z bílků. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vlijeme 1/2 těsta.
Do druhé poloviny vmícháme kakao (tolik, aby bylo těsto pěkně tmavě hnědé). Druhou polovinu vlijeme na první a stěrku na pár místech probodneme do první vrstvy, aby se vytvořilo mramorování.
Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme na mírný stupeň, až se těsto nelepí na špejli.
Tato bábovka je u nás favoritka, jinou prakticky ani neděláme. Je krásně vláčná a k odpolednímu čaji je to absolutní špica.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské