Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme dohladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme. Přidáme rozinky.
Vmícháme sníh z bílků. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vlijeme 1/2 těsta.
Do druhé poloviny vmícháme kakao (tolik, aby bylo těsto pěkně tmavě hnědé). Druhou polovinu vlijeme na první a stěrku na pár místech probodneme do první vrstvy, aby se vytvořilo mramorování.
Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme na mírný stupeň, až se těsto nelepí na špejli.
Tato bábovka je u nás favoritka, jinou prakticky ani neděláme. Je krásně vláčná a k odpolednímu čaji je to absolutní špica.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka