Nejprve si vymažeme a vysypeme formu sádlem a strouhankou a zapneme troubu (horkovzdušná na 160°C, bez horkovzduchu na 180°C).
Žloutky si oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Za stálého mixování/míchaní přimícháme cukr, následně žloutky. Přilijeme olej a řádně promixujeme. Připravíme si mouku do které nasypeme prášek do pečiva. Začneme za stálého mixování přisypávat do těsta a střídavě přiléváme mléko, tak aby těsto bylo tak akorát husté.
3/4 těsta nalijeme do připravené formy, do zbylého těsta přimícháme kakao a také nalijeme do formy. Vznikne nám tím hezká mozaika při rozkrojení.
Kdo nechce dvoubarevnou bábovku kakao nepřidává.
Pečeme asi 3/4 hodiny, bábovka by měla být vypečená krásně do zlatova (zkoušíme zapíchnout špejli zda je již těsto i uvnitř hotové, pokud se nelepí na špejli, je hotovo)
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika