Nejprve si vymažeme a vysypeme formu sádlem a strouhankou a zapneme troubu (horkovzdušná na 160°C, bez horkovzduchu na 180°C).
Žloutky si oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Za stálého mixování/míchaní přimícháme cukr, následně žloutky. Přilijeme olej a řádně promixujeme. Připravíme si mouku do které nasypeme prášek do pečiva. Začneme za stálého mixování přisypávat do těsta a střídavě přiléváme mléko, tak aby těsto bylo tak akorát husté.
3/4 těsta nalijeme do připravené formy, do zbylého těsta přimícháme kakao a také nalijeme do formy. Vznikne nám tím hezká mozaika při rozkrojení.
Kdo nechce dvoubarevnou bábovku kakao nepřidává.
Pečeme asi 3/4 hodiny, bábovka by měla být vypečená krásně do zlatova (zkoušíme zapíchnout špejli zda je již těsto i uvnitř hotové, pokud se nelepí na špejli, je hotovo)
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu