Nejprve si vymažeme a vysypeme formu sádlem a strouhankou a zapneme troubu (horkovzdušná na 160°C, bez horkovzduchu na 180°C).
Žloutky si oddělíme od bílků a z bílků ušleháme sníh. Za stálého mixování/míchaní přimícháme cukr, následně žloutky. Přilijeme olej a řádně promixujeme. Připravíme si mouku do které nasypeme prášek do pečiva. Začneme za stálého mixování přisypávat do těsta a střídavě přiléváme mléko, tak aby těsto bylo tak akorát husté.
3/4 těsta nalijeme do připravené formy, do zbylého těsta přimícháme kakao a také nalijeme do formy. Vznikne nám tím hezká mozaika při rozkrojení.
Kdo nechce dvoubarevnou bábovku kakao nepřidává.
Pečeme asi 3/4 hodiny, bábovka by měla být vypečená krásně do zlatova (zkoušíme zapíchnout špejli zda je již těsto i uvnitř hotové, pokud se nelepí na špejli, je hotovo)
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá