Žloutky třeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku prosejeme alespoň třikrát, aby byla dobře provzdušněná. Do vymíchaných žloutků opatrně přidáváme střídavě všechny ingredience. Nalijeme do vymazané a vysypané formy. Zvolna pečeme cca 1 hodinu. Pokud byste chtěli mramorovou, stačí před vylitím do formy odebrat trochu těsta a smíchat s kakaovým práškem. Nejdřív pak nalijeme do formy čisté těsto a pak to s kakaem. Vychladlou bábovku posypeme přes malé sítko moučkovým cukrem.
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo,…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu