Žloutky třeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku prosejeme alespoň třikrát, aby byla dobře provzdušněná. Do vymíchaných žloutků opatrně přidáváme střídavě všechny ingredience. Nalijeme do vymazané a vysypané formy. Zvolna pečeme cca 1 hodinu. Pokud byste chtěli mramorovou, stačí před vylitím do formy odebrat trochu těsta a smíchat s kakaovým práškem. Nejdřív pak nalijeme do formy čisté těsto a pak to s kakaem. Vychladlou bábovku posypeme přes malé sítko moučkovým cukrem.
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo,…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky