Žloutky třeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku prosejeme alespoň třikrát, aby byla dobře provzdušněná. Do vymíchaných žloutků opatrně přidáváme střídavě všechny ingredience. Nalijeme do vymazané a vysypané formy. Zvolna pečeme cca 1 hodinu. Pokud byste chtěli mramorovou, stačí před vylitím do formy odebrat trochu těsta a smíchat s kakaovým práškem. Nejdřív pak nalijeme do formy čisté těsto a pak to s kakaem. Vychladlou bábovku posypeme přes malé sítko moučkovým cukrem.
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo,…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky