Žloutky třeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, mouku prosejeme alespoň třikrát, aby byla dobře provzdušněná. Do vymíchaných žloutků opatrně přidáváme střídavě všechny ingredience. Nalijeme do vymazané a vysypané formy. Zvolna pečeme cca 1 hodinu. Pokud byste chtěli mramorovou, stačí před vylitím do formy odebrat trochu těsta a smíchat s kakaovým práškem. Nejdřív pak nalijeme do formy čisté těsto a pak to s kakaem. Vychladlou bábovku posypeme přes malé sítko moučkovým cukrem.
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo,…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky