Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kůru a střídavě mléko a mouku s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě okolo 170 °C.
Recept pochází z poválečné kuchařky a je na každém, ať posoudí, zda je bábovka skutečně laciná. Je výborná a krásně voní, proto doporučuji použít skutečně máslo a ne jiný tuk.
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto…
více o Banánovo-čokoládová roláda