Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kůru a střídavě mléko a mouku s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě okolo 170 °C.
Recept pochází z poválečné kuchařky a je na každém, ať posoudí, zda je bábovka skutečně laciná. Je výborná a krásně voní, proto doporučuji použít skutečně máslo a ne jiný tuk.
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou