Bábovka likérovka

3.25

hodnoceno: 12
Příprava: 60 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks vejce
    • 180
      g cukr krystal
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 250
      ml vaječný koňak
    • 20
      g kakao
    • 250
      ml olej

Postup přípravy receptu

  • Žloutky, cukr a likér společně ušleháme do pěny. Zpočátku je to řídké, ale asi za 10 minut hmota lehce zhoustne a nabyde na objemu.
  • Do pěny vmícháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh ušlehaný z bílků se solí. Asi čtvrtinu těsta odlijeme a obarvíme prosátým kakaem.
  • Do vymazané a vysypané formy lijeme střídavě světlé a tmavé těsto a upečeme (180 °C, cca 60 minut).

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: