Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Všechny suroviny na těsto (olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, cukr s vajíčky a skořice) vyšleháme v hladké těsto. Olejové těsto vlijeme do připravené formy. Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.
Upečenou bábovku vyklepneme z formy, posypeme cukrem či skořicí a můžeme podávat.
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort