Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Všechny suroviny na těsto (olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, cukr s vajíčky a skořice) vyšleháme v hladké těsto. Olejové těsto vlijeme do připravené formy. Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.
Upečenou bábovku vyklepneme z formy, posypeme cukrem či skořicí a můžeme podávat.
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka