Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Všechny suroviny na těsto (olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, cukr s vajíčky a skořice) vyšleháme v hladké těsto. Olejové těsto vlijeme do připravené formy. Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.
Upečenou bábovku vyklepneme z formy, posypeme cukrem či skořicí a můžeme podávat.
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky