Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Všechny suroviny na těsto (olej, mléko, mouku s práškem do pečiva, cukr s vajíčky a skořice) vyšleháme v hladké těsto. Olejové těsto vlijeme do připravené formy. Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.
Upečenou bábovku vyklepneme z formy, posypeme cukrem či skořicí a můžeme podávat.
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky