Bábovka Žloutky, cukr a máslo dobře utřeme, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh. Půlku těsta vylijeme do… více o Bábovka
Bábovka Všechno smícháme ve větším hrnku a dáme na maximální výkon do mikrovlnky na 3,5 minuty. Až začne stoupat, vypneme. Po… více o Bábovka
Vídeňská bábovka Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, vlahé mléko a sůl. Z bílků vyšleháme… více o Vídeňská bábovka
Šeříkové květy: Tajná zbraň vaší kuchyně, která dodá jídlu chuť… Šeříkové květy nejsou jen krásné, ale také užitečné. Od čajů po dezerty, tyto fialové krásky… Celý článek
Grilovaná krkovice podle šéfkuchařů: Jak vybrat dobré maso, jak… Šťavnatý uvnitř, křupavý na povrchu, s charakteristickým otiskem grilovací mřížky. Mezi… Celý článek
Co ochutnat v zahraničí? Toto jsou kulinářské poklady z… Cestování není jen o objevování nových míst, ale také o ochutnávání nám neznámých jídel. Ať už… Celý článek
4 tipy, jak správně uvařit chřest, aby byl dokonale křupavý! Chřest se dá připravit na mnoho různých způsobů, které se od sebe liší především v dalších… Celý článek
Plněné krůtí stehno Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli… více o Plněné krůtí stehno
Nožičky v podmáslí Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny… více o Nožičky v podmáslí
Ořechová pochoutka K prosáté mouce s práškem do pečiva přidáme cukr, máslo, olej, žloutky, citronovou štávu a vypracujeme těsto, které… více o Ořechová pochoutka
Plněné pudinkové řezy Z mouky, Hery a vejce vypracujeme vláčné těsto a v igelitovém sáčku necháme asi 1 hod. odpočinout v chladu. Těsto… více o Plněné pudinkové řezy
Těstoviny s rajčaty – lehké, na… Zatímco vaříme špagety si připravíme směs z rajčat: rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem, přidáme… více o Těstoviny s rajčaty – lehké, na léto jak dělané
Tvarohové řezy Uděláme si těsto a rovnoměrně ho rozložíme na plech (je tužší, tak je dobré použít pergamenový papír a ruce si… více o Tvarohové řezy
Žemličky svaté Lucie Připravíme kvásek - v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo,… více o Žemličky svaté Lucie
PIZZA Margaretha Do misky vložíme rozdrobené KVASNICE, do kterých nalijeme VLAŽNOU MINERÁLNÍ VODU, OLIVOVÝ OLEJ A SŮL. Dobře promícháme… více o PIZZA Margaretha
Myslivecké knoflíky Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme menší kolečka, která dáme na plech vyložený peč. papírem. Do sněhu pomalu… více o Myslivecké knoflíky
Velikonoční perníčky Ze všech surovin a koření vypracujeme tužší ale vláčné těsto.Necháme ho v lednici do druhého dne. Pak z těsta vyválíme… více o Velikonoční perníčky
Kuře na smetaně Popis přípravy: Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Restujeme je zvolna… více o Kuře na smetaně
Tvarohové knedlíky od Helenky Jednoduchy jako facka dve kostky tvarohu,hrnek polohrube mouky,dva zloudky,trosicku soli vypracujes testo klidne… více o Tvarohové knedlíky od Helenky