Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přidáme rozinky a nasekané mandle.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Rozetřeme do ní třetinu těsta. Na těsto naskládáme těsně k sobě piškoty (nejlépe kakaové kvůli barvě), které jsme předtím vždy po dvou slepili marmeládou. Piškoty překryjeme druhou třetinou těsta, položíme další vrstvu piškotů a zbytek těsta.
Upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, posypeme restovanými mandlovými lupínky a proužky pomerančové kůry.
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví