Vejce, cukr a tuk utřeme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec přidáme rozinky a nasekané mandle.
Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Rozetřeme do ní třetinu těsta. Na těsto naskládáme těsně k sobě piškoty (nejlépe kakaové kvůli barvě), které jsme předtím vždy po dvou slepili marmeládou. Piškoty překryjeme druhou třetinou těsta, položíme další vrstvu piškotů a zbytek těsta.
Upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, posypeme restovanými mandlovými lupínky a proužky pomerančové kůry.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami