Bábovka s bílým vínem

3

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 125
      g máslo
    • 1
      lžíce voda
    • 4
      ks vejce
    • 250
      ml moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 8
      lžíce bílé víno
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžíce kakao
    • 200
      g ořechy hrubě mleté
    • 250
      ml mouka napůl hladká a polohrubá

Postup přípravy receptu

  • Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme žloutky, rozšleháme, pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nakonec lehce zamícháme bílky na sníh a ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 160–170 °C podle trouby. Můžeme polít čokoládou. K této bábovce se podává našlehaný vanilkový krém (lze koupit v sáčku).
  • Bábovku podávají zdarma ke kávě v jedné kavárně v Johannesburgu a dokonce na vrubu účtenky byl recept.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: