Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme žloutky, rozšleháme, pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nakonec lehce zamícháme bílky na sníh a ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 160–170 °C podle trouby. Můžeme polít čokoládou. K této bábovce se podává našlehaný vanilkový krém (lze koupit v sáčku).
Bábovku podávají zdarma ke kávě v jedné kavárně v Johannesburgu a dokonce na vrubu účtenky byl recept.
Připravíme do mísy všechny potřebné ingredience.
Zamícháme všechny suroviny dohromady a dáme do lednice.
V lednici to…
více o Ovocný salát s bílým jogurtem
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky