Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme žloutky, rozšleháme, pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nakonec lehce zamícháme bílky na sníh a ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 160–170 °C podle trouby. Můžeme polít čokoládou. K této bábovce se podává našlehaný vanilkový krém (lze koupit v sáčku).
Bábovku podávají zdarma ke kávě v jedné kavárně v Johannesburgu a dokonce na vrubu účtenky byl recept.
Připravíme do mísy všechny potřebné ingredience.
Zamícháme všechny suroviny dohromady a dáme do lednice.
V lednici to…
více o Ovocný salát s bílým jogurtem
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny