čokoládová mléčná poleva
hotová – jen se rozehřeje
kakao
1
hrnek
cukr krupice
Postup přípravy receptu
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřicí prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny vmícháme 3 lžíce kakaa a přilijeme do formy. Pečeme tak na 180 °C asi 45 minut.
Po upečení bábovku lehce pocukrujeme a ozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky