Vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k hmotě. Následně vmícháme kysanou smetanu a mléko. Řádně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Můžeme těsto rozdělit a polovinu obarvit kakaem, přidat oříšky, rozinky, cokoliv podle své chuti.
Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Bábovka není tak tučná jako ze šlehačky nebo tuku a oleje. Do těsta můžeme přidat např. nastrouhanou mrkev nebo jablíčka.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřicí prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze