Vejce vyšleháme s cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme k hmotě. Následně vmícháme kysanou smetanu a mléko. Řádně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Můžeme těsto rozdělit a polovinu obarvit kakaem, přidat oříšky, rozinky, cokoliv podle své chuti.
Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Bábovka není tak tučná jako ze šlehačky nebo tuku a oleje. Do těsta můžeme přidat např. nastrouhanou mrkev nebo jablíčka.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřicí prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Salám nakrájíme na malé nudličky. Dáme na rozpálený olej, zprudka orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, žampiony a…
více o Potěšení pekelníka Pelešníka
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka