Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

2.33

hodnoceno: 3
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 225
      g máslo
    • sůl
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek mléko pokojové teploty
    • vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum zlatý
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 0,8
      hrnek mák mletý
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

  • Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymastíme máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypeme ji moukou.
  • Našleháme máslo dohladka. Zašleháme cukr, až bude směs světle žlutá. Po jednom přidáváme vejce a každé dobře zašleháme. Přidáme kůru.
  • Prosátou mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a solí dáme do mísy. Přimícháme mák.
  • Smícháme dohromady mléko s rumem.
  • Přidáme polovinu mouky a polovinu mléka k našlehanému máslu s cukem a vejci a potom přidáme zbytek.
  • Dobře vše promícháme. Nalijeme do bábávkové formy a uhladíme povrch.
  • Pečeme ve středu trouby asi 50–60 minut, nebo až zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá. Necháme vystydnout na mřížce asi 10 minut. Vyklopíme na mřížku a necháme úplně vystydnout.
Zařazení: Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: