Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymastíme máslem asi 23 cm bábovkovou formu a vysypeme ji moukou.
Našleháme máslo dohladka. Zašleháme cukr, až bude směs světle žlutá. Po jednom přidáváme vejce a každé dobře zašleháme. Přidáme kůru.
Prosátou mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a solí dáme do mísy. Přimícháme mák.
Smícháme dohromady mléko s rumem.
Přidáme polovinu mouky a polovinu mléka k našlehanému máslu s cukem a vejci a potom přidáme zbytek.
Dobře vše promícháme. Nalijeme do bábávkové formy a uhladíme povrch.
Pečeme ve středu trouby asi 50–60 minut, nebo až zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá. Necháme vystydnout na mřížce asi 10 minut. Vyklopíme na mřížku a necháme úplně vystydnout.
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Umletý mák smícháme s cukrem, aby byl sladký.
Vykynuté těsto rozdělíme na větší…
více o Šátečky s mákem a švestkami
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky