plechovka
kompotované mandarinky
jedna plechovka – 314 ml
50
g
mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a mléko. Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme polovinu mandlových lupínků. Na ně nalijeme po částech těsto a každou vrstvu poklademe okapanými mandarinkami. Nakonec posypeme zbylými mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut – vyzkoušíme špejlí, jestli těsto nelepí. Vlažnou bábovku vyklopíme z formy.
Množství je do velké formy. Pokud máte klasickou formu na bábovku, použijte poloviční dávku surovin.
Po vychladnutí bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem. Nebo můžeme ozdobit kopečkem šlehačky, na který položíme měsíček mandarinky.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu