plechovka
kompotované mandarinky
jedna plechovka – 314 ml
50
g
mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a mléko. Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme polovinu mandlových lupínků. Na ně nalijeme po částech těsto a každou vrstvu poklademe okapanými mandarinkami. Nakonec posypeme zbylými mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut – vyzkoušíme špejlí, jestli těsto nelepí. Vlažnou bábovku vyklopíme z formy.
Množství je do velké formy. Pokud máte klasickou formu na bábovku, použijte poloviční dávku surovin.
Po vychladnutí bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem. Nebo můžeme ozdobit kopečkem šlehačky, na který položíme měsíček mandarinky.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka