plechovka
kompotované mandarinky
jedna plechovka – 314 ml
50
g
mandlové lupínky
Postup přípravy receptu
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a mléko. Na dno vymazané a vysypané formy nasypeme polovinu mandlových lupínků. Na ně nalijeme po částech těsto a každou vrstvu poklademe okapanými mandarinkami. Nakonec posypeme zbylými mandlovými lupínky. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut – vyzkoušíme špejlí, jestli těsto nelepí. Vlažnou bábovku vyklopíme z formy.
Množství je do velké formy. Pokud máte klasickou formu na bábovku, použijte poloviční dávku surovin.
Po vychladnutí bábovku můžeme posypat moučkovým cukrem. Nebo můžeme ozdobit kopečkem šlehačky, na který položíme měsíček mandarinky.
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky