
2.88
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s… více o Bábovka s mandarinkami – velká
Z bílků a cukru ušleháme sníh. Přidáme teplou vodu, žloutky a polohrubou mouku. Pečeme v předehřáté troubě, asi 10… více o Roláda s mandarinkami
Uvaríme cestoviny, pridáme pokrájané mandarínky (bez nálevu), na drobno nakrájanú bielu časť póru, šunku, nakrájanú na… více o Cestovinový šalát s mandarínkami
Červený meloun je neodmyslitelným symbolem léta. Je lahodný a v horkých dnech nesmírně… Celý článek
Čas letních prázdnin je tradičně spojen s vařením domácích džemů a marmelád a tento rok není… Celý článek
Grilování vypadá jako snadná disciplína, ale stačí málo a maso je vysušené, přesolené nebo bez… Celý článek
Prázdninové koláče patří k těm nejlepším a ty s rybízem obzvlášť. Jsou šťavnaté, nadýchané a… Celý článek
Máslo utřeme do pěny a zašleháme do něj vejce, cukr a koření. Mouku smícháme s mandlemi a smícháme s utřenou hmotou.… více o Koláč z křehkého těsta
Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky. V míse utřeme tuk… více o Meruňkový chlebíček
Ušleháme šlehačku a lehce vmícháme tvaroh a některou ze zvolených příchutí. Sušenky (3x7) rozložíme na alobal, potřeme… více o Nepečená střecha – slané variace
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.… více o Skvělý těstovinový salát
Rajčata nakrájíme na malé kostičky, cibuli nadrobno a kudrnku nasekáme najemno a vše smícháme. Do směsi zeleniny… více o Tabouleh
Vývar: maso, nakrájenou cibuli a česnek lehce osmažit na oleji. Přidat protlak, sůl a zeleninu. Nechat 5-10 minut vařit… více o Lasagne pana Monte Castelloniho
-porce kapra osolit a poprášit provensálským kořením -porce citlivě opéct v olivovém oleji s máslem a pak odložit mimo… více o Kapr v zelenině
Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde… více o Rychlá buchta – perník do mikrovlnky
1. Tři velké cibule nakrájíme a na oleji dočervena osmažíme. Přidáme kysané zelí a podlijeme trochu vodou, podle chuti… více o Zelný štrúdl
U smetanového sýru a smetany je třeba, aby měly pokojovou teplotu. Používám malou dortovou formu 18 cm průměr, lze… více o Vanilkovo-limetkový cheesecake
Bílky vyšleháme, přidáme trochu cukru a uděláme sníh. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru. Přišleháme mascarpone, cca 3… více o Lahodné tiramisu
Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou,… více o Piškotová roláda podle Lidušky