Do mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli a vše rozšleháme dohladka. Vmícháme mouku s práškem. Je-li třeba, přidáme mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale zároveň tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále můžeme přidat rozinky apod.
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v rozpálené troubě na 150–200 °C.
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vodu a rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce…
více o Výborná bábovka s tvarohem
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny