Do mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli a vše rozšleháme dohladka. Vmícháme mouku s práškem. Je-li třeba, přidáme mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale zároveň tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále můžeme přidat rozinky apod.
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v rozpálené troubě na 150–200 °C.
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vodu a rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce…
více o Výborná bábovka s tvarohem
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec…
více o Přesnídávkový řez ala štrúdl
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou