Do mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli a vše rozšleháme dohladka. Vmícháme mouku s práškem. Je-li třeba, přidáme mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale zároveň tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále můžeme přidat rozinky apod.
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v rozpálené troubě na 150–200 °C.
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vodu a rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce…
více o Výborná bábovka s tvarohem
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky