Do mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli a vše rozšleháme dohladka. Vmícháme mouku s práškem. Je-li třeba, přidáme mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale zároveň tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále můžeme přidat rozinky apod.
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v rozpálené troubě na 150–200 °C.
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vodu a rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce…
více o Výborná bábovka s tvarohem
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Do mouky se solí přidáme máslo a tuk a prsty vypracujeme drobenku. Přidáme vodu a zpracujeme těsto, které odložíme na…
více o Jablečný koláč od Sněhurky
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města