Do mísy dáme tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli a vše rozšleháme dohladka. Vmícháme mouku s práškem. Je-li třeba, přidáme mouku nebo trochu mléka či vody, aby bylo těsto husté, ale zároveň tekuté (závisí na použitém tvarohu). Dále můžeme přidat rozinky apod.
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v rozpálené troubě na 150–200 °C.
Žloutky, cukr a Heru utřeme do pěny, přidáme tvaroh, vodu a rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce…
více o Výborná bábovka s tvarohem
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory